Rapport från höstmötet 2020

Rapport från höstmötet 2020

Posted by
|

Höstmöte med SWES är höstens stora högtid. Precis i slutet av vårens stora Corona-våg och innan höstens Corona-återfall kommit igång.

I år träffades vi i Bygdegården i Stallarholmen. Jag kommer som vanligt tidigt på grund av båten. Men Gunnar var redan på plats städade, skurade och ställde borden på plats. Bygdegården är en för oss SWESare väl anpassad plats, vi är vana vid campinglivet. Egentligen är campingen ett måste för att en renrasig SWES:are ska trivas.

En efter en droppade SWES:arna in under eftermiddagen/kvällen. Vi höll distansen, rockade armbåge i stället för att hälsa på grund av coronan. Vi var nog närmare 20 bilar och Heinz i sitt nya tält från Biltema för 300 kr. Inget hindrar en SWES:are.
Vi sparkade däck och tittade på nya lösningar i skymningen. Jag gillade Björn Ågrens campinglåda, helt i min smak. Fler spännande nya lösningar för hur en expeditionsbil ska utrustas.
När mörkret kom tände Bralle grillen och bjöd på korv med bröd. Vi drog oss in i bygdegården. I stora grupper och små grupper pratades det resor, allt ifrån i Sverige till spännande platser. Alla beklagade vi oss att gränserna till Sverige var stängda.

Lördag morgon laddade vi upp med frukost och nya reseminnen. Vid tiodraget gav vi oss iväg till skogen och terrängkörning. Framme på plats hade fler SWES:are mött upp, vi måste varit ett trettiotal bilar som körde olika banor. Jag tänkte att om han framför mig klarar sig, så fixar jag nog det med.

På eftermiddagen återvände vi till Stallarholmens Bygdegård. För mer däckspark och mer reseprat, om utrustning och sevärda spännande vägar..

Martin Lasson berättade om familjens jordenrunt resa, i västlig riktning. Kors och tvärs genom Amerika. Så småningom hamnade man i Japan, Ryssland, Mongoliet mm. Ständigt väster ut. Väldigt intressant!

Gemensam middag, god mat och mycket prat.

På söndagen var det frukost och sedan uppbrott.

Ett tack till styrelsen och framför allt till Gunnar för allt arbete som ni lagt ner för en lyckad träff.

/Klas Boethius

Add a comment

You must be logged in to comment.

Om SWES

SWES är en organisation vars mål är att föra samman människor med ett gemensamt intresse i resande, natur och äventyr – jorden runt. Föreningen ger medlemmarna ett forum för likasinnade där erfarenheter, genomförda projekt och framtida äventyr kan delas.

Varför SWES?

Målet med SWES är att stödja medlemmarna i deras mål att nå avlägsna platser i världen. Medlemmarna kan resa med båt eller bil, rida, paddla kanot, cykla eller gå och resans längd kan variera mellan 10 km eller 10.000 km. Resan ska genomföras utan resebyråer och resorna går ofta till områden som sällan eller aldrig besökts av turister.


Följ oss på: Facebook
Copyright © 2021 SWES
All rights reserved.

Bankgiro-nummer: 420-8948 Swish-nummer: 123 048 58 05 IBAN: SE9395000099601805164264 SWIFT/BIC: NDEASESS

Partners

Expedition_Store