Rapport från höstmötet 2020

Höstmöte med SWES är höstens stora högtid. Precis i slutet av vårens stora Corona-våg och innan höstens Corona-återfall kommit igång.

I år träffades vi i Bygdegården i Stallarholmen. Jag kommer som vanligt tidigt på grund av båten. Men Gunnar var redan på plats städade, skurade och ställde borden på plats. Bygdegården är en för oss SWESare väl anpassad plats, vi är vana vid campinglivet. Egentligen är campingen ett måste för att en renrasig SWES:are ska trivas.

En efter en droppade SWES:arna in under eftermiddagen/kvällen. Vi höll distansen, rockade armbåge i stället för att hälsa på grund av coronan. Vi var nog närmare 20 bilar och Heinz i sitt nya tält från Biltema för 300 kr. Inget hindrar en SWES:are.
Vi sparkade däck och tittade på nya lösningar i skymningen. Jag gillade Björn Ågrens campinglåda, helt i min smak. Fler spännande nya lösningar för hur en expeditionsbil ska utrustas.
När mörkret kom tände Bralle grillen och bjöd på korv med bröd. Vi drog oss in i bygdegården. I stora grupper och små grupper pratades det resor, allt ifrån i Sverige till spännande platser. Alla beklagade vi oss att gränserna till Sverige var stängda.

Lördag morgon laddade vi upp med frukost och nya reseminnen. Vid tiodraget gav vi oss iväg till skogen och terrängkörning. Framme på plats hade fler SWES:are mött upp, vi måste varit ett trettiotal bilar som körde olika banor. Jag tänkte att om han framför mig klarar sig, så fixar jag nog det med.

På eftermiddagen återvände vi till Stallarholmens Bygdegård. För mer däckspark och mer reseprat, om utrustning och sevärda spännande vägar..

Martin Lasson berättade om familjens jordenrunt resa, i västlig riktning. Kors och tvärs genom Amerika. Så småningom hamnade man i Japan, Ryssland, Mongoliet mm. Ständigt väster ut. Väldigt intressant!

Gemensam middag, god mat och mycket prat.

På söndagen var det frukost och sedan uppbrott.

Ett tack till styrelsen och framför allt till Gunnar för allt arbete som ni lagt ner för en lyckad träff.

/Klas Boethius

Lämna ett svar