Vilken underbar miljö och upplevelse!

Jag har alltid varit väldigt intresserad av fordon i allmänhet och snabba bilar i synnerhet. Har ägt några väldigt speciella sportbilar genom åren, men har aldrig varit intresserad av 4WD bilar eller off-road bilar.
För några år sedan så råkade jag titta på en Youtube video om Camel Throphy och tyckte att det såg väldigt coolt ut. Filmen satte sig på mitt minne, men jag tänkte aldrig på att göra en egen resa eller köpa mig en 4WD bil.

För ett år sen så råkade jag återigen titta på en serie på Youtube. Denna gång handlade det om ett gäng som åkte runt i Alaska med sina Toyotas och bodde i taktält. Shit vad coolt! Vad är det här? Jag var tvungen att titta på nästa avsnitt… Och nästa… Och nästa. Jag kunde inte slita mig! Kollade långt in på nätterna. Det visade sig sen att det kallades för Overlanding och serien är enligt mig det bästa som finns på Youtube: Expedition Overland. Min fru frågade vad jag kollade på hela tiden. ”Varför kollar du på massa bilklipp hela tiden. Du gillar ju snabba bilar” Men jag kunde inte slita mig från Youtube. Jag var tvungen att söka efter ännu fler klipp och serier.

Ganska snabbt bestämde jag mig för att köpa en bil och testa om detta var något för mig. Efter lite research på nätet så kom jag fram till att jag skulle ha en Land Cruiser 100 V8. Bevakade Blocket och flög till Gotland för att hämta ett renoveringsobjekt. Jag fokuserade på rost, tillförlitlighet, däck och chassi. Inga extra tillbehör för att hålla den så standard och clean som möjligt för att kunna sälja den snabbt i fall jag inte gillade det här med Overlanding.
Efter mycket jobb och mek så var bilen äntligen klar. Gick med i SWES, tog en lunch med brorsans kompis Bralle och bestämde mig för att hänga med till SWES träffen i våras och vidare till Albanien med Bralle och Lena samt Otto och Elin. Av olika skäl kunde jag bara hänga med till Slovakien och vände hemåt någonstans i Tatra National Park. Vilken underbar miljö och upplevelse! Känslan av frihet, rörlighet och nya upplevelser passade mig perfekt.

Innan resan så hade jag lärt mig massor om Overlanding på Youtube och läst på nätet. Jag var väldigt öppen om att jag var Rookie och prestigelös i min approach mot mina nya erfarna vänner. Jag var med för att se och lära.
Jag rekommenderar starkt Overlanding där man får umgås med likasinnade och folk som jag förmodligen aldrig hade träffat annars. Jag har nu sålt bilen och letar efter en Land Cruiser 80 eller Hilux 3.0. Det finns för och nackdelar med båda bilarna. Jag har inte gjort min sista resa och tänker alldeles för mycket på min nästa. Min största utmaning är hur fasiken jag ska få in min fru och tre små tjejer i Overlanding? Känner ni igen Er?

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.