Söka inspiration

Söka inspiration

Posted by
|

IMG_3212

Som SWES:are har du säkerligen redan en stor mängd nyfikenhet och äventyrslusta i kroppen. Ofta finns en idé om att vilja besöka en viss region men vad som finns på vägen dit kan vara mer oklart. Hur och var hittar man inspiration till nya och spännande platser att upptäcka?

Reseböcker (Lonely Planet m.fl.) och sökningar på nätet är välbeprövade och bra sätt att hitta grundläggande uppslag till sevärdheter och upplevelser. Ta fram kartan och fundera över hur du tänker färdas. Hur ser landskapet och terrängen ut? En topografisk eller satellit-karta ger ytterligare dimensioner och ledtrådar till minnesvärda vyer och platser.

cf1065d3-bdcd-4675-8293-c3192e921d9f

Börja samla på intressanta POI (Points of interest) redan nu. När du hör om platser som intresserar dig, skriv ner tipset och skapa ett organiserat register som du kan ta fram när det är dags för planering. Ett enkelt sätt organisera sina POI är att spara dem på t ex Google Maps och få en bra översikt.

Mat är också en stor del av resandet. Finns det några intressanta kulinariska traditioner i de områden du skall besöka? Vilken musik spelas? Finns det några mat- eller musikfestivaler som lockar? Mat och musik är även fantastiska sätt att knyta an till människor. Allt går inte att planera och ibland är det oväntade det mest värdefulla men lite efterforskning kan verkligen löna sig.

På SWES träffar kan du lätt komma i kontakt med andra medlemmar och skapa värdefulla kontakter. Det finns enormt mycket kunskap och kännedom om vår värld hos medlemmarna som finns tillgänglig genom att bara öppna munnen och fråga. SWES forum eller SWES Facebook-sida är också bra sätt att komma i kontakt med andra medlemmar. Logga även in på SWES hemsida och titta på de reseberättelser som finns skrivna av medlemmar.

IMG_3361

Det finns många bra resurser på nätet för att hitta spännande, sevärda och inte minst udda platser att besöka. Horizons Unlimited är en välkänd sida med många intressanta reseberättelser och kartor med POI. En del av dessa intressepunkter kommer från UNESCO:s lista över världsarv som också kan vara värdefull. Expedition Portal publicerar en del intressant material, främst om Nord- och Sydamerika. Söker man udda men ändå sevärda platser och upplevelser är Atlas Obscura en bra plats börja på. Sidor som Airbnb och TripAdvisor erbjuder förmedling av guidade turer kan också ge uppslag till idéer.

Sök kontakt med lokalbefolkningen under resans gång och be om tips och förslag på sevärdheter och upplevelser som gör just deras land eller region unikt.

All efterforskning kan resultera i en gedigen lista över platser som kan vara värda att besöka. Ett äventyr blir oftast inte bättre för att man ser mer utan oftast blir det tvärtom. Sträva efter autentiska upplevelser som tilltalar alla sinnen.

Hur förbereder du inför resor och var hittar du inspiration till äventyr? Dela med dig i forumet.

Add a comment

You must be logged in to comment.

Om SWES

SWES är en organisation vars mål är att föra samman människor med ett gemensamt intresse i resande, natur och äventyr – jorden runt. Föreningen ger medlemmarna ett forum för likasinnade där erfarenheter, genomförda projekt och framtida äventyr kan delas.

Varför SWES?

Målet med SWES är att stödja medlemmarna i deras mål att nå avlägsna platser i världen. Medlemmarna kan resa med båt eller bil, rida, paddla kanot, cykla eller gå och resans längd kan variera mellan 10 km eller 10.000 km. Resan ska genomföras utan resebyråer och resorna går ofta till områden som sällan eller aldrig besökts av turister.


Följ oss på: Facebook
Copyright © 2021 SWES
All rights reserved.

Bankgiro-nummer: 420-8948 Swish-nummer: 123 048 58 05 IBAN: SE9395000099601805164264 SWIFT/BIC: NDEASESS

Partners

Expedition_Store