Rapport från Skåneträff 2018

Rapport från Skåneträff 2018

Posted by
|

Helgen den 16-18 november bjöd SWES in såväl medlemmar som icke medlemmar till Grottbyns camping i Höör, Skåne.

Fredagen visade sig från sin bästa novembersida med sol och “lite” värme. Med 22 anmälda så var förväntningarna på topp. Först in på planen kom Carl som har varit med länge i föreningen.

DSC_9620

När mörkret börja falla så letades brännet upp för att tända grillen. Det blev ett tufft jobb för vrännet var stora bok-klumpar och dessutom fuktigt men med de skickliga medlemmar vi har i föreningen var det snart eld så korvarna kunde läggas på. Fredagskvällen ägnades åt social samvaro och när det blev för kallt ute gick vi in i samlingslokalen och fortsatte. Efter frukost på lördagen skulle deltagarna sändas ut på en runda i landskapet med besöksmål som Fulltofta, Fortet i Söderto och Yangtorp.

Lagom till återkomsten var det dags för föredrag. Magnus Archenholtz var först ut och höll ett upplysande föredrag om knivar. Anders Malthe tog därefter vid och berättade om sin och sonens spännande resa till Marocko. Kvällen avslutades med gemensam middag och eftersnack.

DSC_9669

På söndagen tog alla det lugnt och intog sin frukost innan det var tid att plocka ihop sina saker och rulla hemåt.

DSC_9658

Under helgen besöktes vi av flera tidningar. Några av artiklarna hittar ni här:

http://mellanskane.lokaltidningen.se/2018-11-20/-De-hittar-smultronställen-bortom-turiststråken-3554588.html

https://www.skd.se/2018/11/19/redo-for-langvaga-expeditioner/

Add a comment

You must be logged in to comment.

Om SWES

SWES är en organisation vars mål är att föra samman människor med ett gemensamt intresse i resande, natur och äventyr – jorden runt. Föreningen ger medlemmarna ett forum för likasinnade där erfarenheter, genomförda projekt och framtida äventyr kan delas.

Varför SWES?

Målet med SWES är att stödja medlemmarna i deras mål att nå avlägsna platser i världen. Medlemmarna kan resa med båt eller bil, rida, paddla kanot, cykla eller gå och resans längd kan variera mellan 10 km eller 10.000 km. Resan ska genomföras utan resebyråer och resorna går ofta till områden som sällan eller aldrig besökts av turister.


Följ oss på: Facebook
Copyright © 2021 SWES
All rights reserved.

Bankgiro-nummer: 420-8948 Swish-nummer: 123 048 58 05 IBAN: SE9395000099601805164264 SWIFT/BIC: NDEASESS

Partners

Expedition_Store