Rapport från SWES Årsmöte 30/5 2020

Den sista helgen i maj bjöd på non-stop strålande sol som stod som en perfekt bakgrund och kontrast till situationen kring årets… eller årtusendets… största händelse – det där j***a viruset! Planeringen drabbades även av både datum- och plats-flytt…

Efter en del om och men så hölls iaf årsmötet på Annelie Utters härliga Café Zanzibar B&B i Tjuvkil på västkusten. Det kändes lite som att komma till en oas mitt i den vanliga vardagen med ankor och höns, med nykläckta kycklingar, springande kring fötterna, och inne i våra bilar ibland om man lämnat nån dörr öppen.

Efter alla årets inställda resor och grusade planer var det en befrielse att komma ut ifrån närområdet för en helg. Av förståeliga skäl blev uppslutningen mindre än tidigare år, men vi blev iaf 18 stycken. Plus ett spontanbesök av en före detta medlem en stund på lördagskvällen.

Fredagen

De allra flesta anlände på fredag em och kunde njuta av det fantastiska vädret med grill och de obligatoriska inspektera-varandras-bilbyggen!

Under natten var det inte enbart tuppen som höll oss vakna, utan även ett gäng överförfriskade ungdomar som tyckte det var en bra idé att ta med sig en av våra flaggor och åka i Annelies soptunna… Tunnan hittades i ett dike en bit bort på lördagsmorgonen, men flaggan var tydligen värd mer än en soptunna… hmm… och har inte återfunnits!

Lördagen

Förutom strålande sol bjöd lördagen på en uppskattad presentation från Mikael Jakobsson om fotografering och hans resa som professionell fotograf.

Efter lunchen genomfördes själva årsmötet ute i trädgården. Mötet genomfördes enligt konstens alla regler utan några nya beslut eller ändringar fattades förutom ändringar i styrelsen.

  • Martin Segelström tackades av för sin tid som ordförande, Martin övergår till att bli suppleant. Till ny ordförande valdes Linus Hjelm.
  • Marcus Behrens tackades av för sin tid i styrelsen.
  • Branko Skarec blir kvar som kassör.
  • Gunnar Spånberger stannar kvar som ledamot.
  • Nya ledamöter blir Mikael Jakobsson och Thomas Robertsson.
  • Övrig info från årsmötet: Nils Flor sen en tid tagit över Expedition Store, och de erbjder alla SWES-medlemmar 10% rabatt!

Innan middagen drog Claes von Scheele åter igen planerna för resan till Mongoliet – and beyond (som fått skjutas på ett år) som planeras till nästa sommar. Det kändes som att intresset för denna resan ökat sen förra året?!

Middagen serverades ute i trädgården och bestod av egenrökt lax och räkor med färsk potatis, sallad, hemmagjord aioli och hjortronsås! En och annan nubbe kan också ha slunkit ner säger ryktena..

Resten av kvällen tillägnades allehanda rövarhistorier – sanna eller inte!

Avslutningsvis vill vi tacka alla som hade möjligheten att komma, och hoppas att fler har möjlighet till det till höstmötet!

Styrelsen

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.