SWES nya styrelse

Under årsmötet 2020 blev en ny styrelse vald med en del “nya” ansikten. Här följer en kort presentation av varje styrelsemedlem.

Linus Hjelm – ordförande

Hej!

Mitt namn är Linus Hjelm, ensamstående 48 åring som numer jobbar med aerodynamik på SAAB i Linköping. Men kommer ursprungligen från Borås-/Göteborgs-området.

Efter att ha snubblat över SWES på nätet 2013 kände jag direkt att det här var perfekt för mig. Jag har alltid varit fascinerad av resor till fjärran länder, samtidigt som ingen av mina vänner under uppväxten delade det intresset! Så det var ett enkelt val att gå med och något jag inte ångrat en dag! Efter ett par år som medlem och styrelsemedlem är det en ära att få ha fått förtroendet att vara ordförande. I en ideal situation så hade det ju varit bra om SWES hade kunnat erbjuda en massa saker, egna resor, coola prylar, rabatter, haft ett eget ”klubbhus/gård” osv. Men vi är ju en relativt liten, och ideell förening, vilket innebär att SWES är, och består av, oss medlemmar helt enkelt. Så vi får anpassa oss efter det, och göra det vi kan, och har möjligheter till, på ett så bra sätt som möjligt! Så som jag ser det så är vi i första hand ett nätverk för likasinnade för att stötta, supporta, dela med oss av och peppa varandra till fantastiska resor, och som ett viktigt nav i detta är de möten vi arrangerar. Allt utöver det är bara en bonus!

Det kanske ultimata framtidsmålet är att skeppa över bilen till Sydamerika och köra runt där under minst ett år…! Annars så är min stora last fotografering, framför allt vilda djur och natur på avlägsna platser. Vilket gör att jag har väldigt svårt att tacka nej till dyra fotoresor… Så alla förslag på något bra foto-rehab tas tacksamt emot 😉

Thomas Robertsson – sekreterare

Mitt namn är Thomas Robertsson – 36 år, kommer ursprungligen från Kalmar men är bosatt i Linköping. Jobbar med att prova ut flygplan för en utav ortens arbetsgivare. Gissa vilken – kanske inte så svårt 😀
Jag tycker att SWES är ett intressant sällskap där man få bäst utbyte då man kommer på träffarna och möter alla medlemmar. Där kan man verkligen byta erfarenheter och planera långresor ihop.
Jag älskar att vara i Afrika – har ett Sydafrikanskt flygcert som göra att jag årligen åker ner till Durban och flyger runt bland sockerplantage och sandstränder. Förövrigt äger en Defender 110 som just nu är fast i Wien sedan början på året – hoppas på att gränserna snart öppnar som man äntligen kan hämta hem sin ögonsten.

Gunnar Spånberger – ledamot

Gunnar Spånberger, uppvuxen i Sveriges minsta centralort i södra östergötland, men bor numera sedan 4 år tillbaka i Åkers Styckebruk, Sörmland. Medlem i Swes sedan 2013. Jag reser helst med motorcykel eller bil, beroende på om jag reser ensam eller med familjen som består av min fru Annelie och våra två hundar.

För mig är swes en mötesplats för människor med liknande intressen och jag uppskattar verkligen den samlade kunskap och erfarenhet som finns här och som många gärna delar med sig av under våra träffar. Även om det ofta blir mycket bilprat och tekniska frågor på träffarna är ändå kärnan i swes själva reseintresset, att resa på ett sätt som gör att man hittar mindre exploaterade platser och kommer nära människor och kulturer man möter. Jag vill resa så hållbart som möjligt, även om det ibland inte är helt lätt att veta vad som är bäst att göra t ex i mötet med olika kulturer.

Jag hoppas kunna deltaga i den planerade Mongoliet-turen nästa år. Förhoppningsvis hela, men i alla fall någon etapp.

Micke Jakobsson – ledamot

Micke Jakobsson här.

En redig påg från Limhamn. Uppväxt i HSB-lägenhet och radhus på 60-70-talet. Efter 30 år i Malmö utflyttad till Blentarp, strax söder om Sjöbo.
Gift med Sonja, en 21-årig son.
Tyvärr delar inte resten av familjen mitt smått morbida intressen för 20 mil långa, spikraka, grusvägar modell tvättbräda. Ej heller 2 meter breda bergsvägar med vägg på ena sidan och avgrund på andra. Alltså, hur kan man inte älska sådant?

Har drivit en reklamfotoatelje, jobbat i säkerhetsbranschen, kriminalvårdare och importerat armbandsur från Schweiz. Nuvarande motvilliga syssla består i att köra regionbussar i Lundatrakten.

Känner mig hedrad, att som ganska färsk medlem i SWES, nu finna mig invald i styrelsen. I mitt jobb i styrelsen vill jag verka för att vi skall vara en aktiv och inkluderande förening.
Vi skall resa, uppleva, utbyta erfarenheter och lära oss nya saker. Intel minst ta hand om nya medlemmar. Möta människor och kulturer i vår väg på ett respektfullt sätt. Värna miljön och lämna så små spår vi bara kan efter oss.

Peppar mig som bäst för Mongoliet 2021 då jag förhoppningsvis kommer att ta min Subi-1-Kenobi både fram och tillbaks…
”The Big Dream” är annars Pan-American Highway innan jag skaffar en offroad-rullator. Samt vara delägare i en bil posterad i södra Afrika.
😄😄

One life – live it!

Branko Skarec – kassör

Branko Skarec 59 år arbetar som åkerichef och bor i Järfälla norr om Stockholm. Kommer ursprungligen från Zagreb Croatia, näst bäst i världen i fotboll mm. Jag brinner för kunskapen som finns hos våra medlemmar om omvärlden och äventyrslusten hos desamma.

Martin Segelström – suppleant

Född och uppvuxen i Staffanstorp, tillbringar mycket tid i Arjeplog. Bor med familjen i Blentarp (frun Helen och sonen Emil).
Jag brinner för gemenskapen och tillgången till erfarenhet och kunskap inom SWES. Jag har varit medlem sen 2012 och tidigare styrelseordförande.

Lämna ett svar