Rapport från SWES årsmöte 2022

Med solen gassande genom vindrutan bar det av mot Ydrefors och 2022 års årsmöte! Vi skulle även denna gång bli drygt 50 medlemmar, inklusive 10 barn! De flesta anslöt, som brukligt, redan på fredag em/kväll.

Den första dagen bjöd på skön försommarvärme. Förutom lite grillning var det inget organiserat den första kvällen, utan bara härligt tjôt vid en eld och/eller över en god whiskey.

Under natten smög molnen in över gränslandet mellan Östergötland/Småland och sänkte temperaturen ett par grader på lördagen. Inget som stoppade ett par tappra själar att bada i sjön. Även troféjakt på fisk förekom, dock utan lycka!

Årsmötet, som hölls innan lunch bjöd på lite ändringar, och friskt blod i styrelsen, Claes von Scheele valdes in som ny ordförande, och Helen Segelström valdes in som första kvinna i styrelsen – riktigt kul! Och välkomna båda två!

Vidare så introducerades ”Årets SWES:are” i år. En utmärkelse till den som på något sätt gjort något som ger mervärde för föreningen. Den utmärkelse gick i år till Martin Steinkamp, främst för sina lysande, utförliga och frekventa reseberättelser från sin långa resa i Marocko!

Fler nyheter var att vi numer har ett Senior Advisory Board (SAB), en rådgivande stödfunktion till styrelsen. Detta är även ett sätt att bevara historien, engagemanget och erfarenheterna från de som varit med länge. Medlemmarna i SAB är:

Peder Silverhjelm

Staffan Holm

Eva Brunnelöv

Östen Brunnelöv

Sist men inte minst av årets nyheter är att det kommer öppnas en sluten facebookgrupp bara för aktivs medlemmar ‘Swedish Expedition Society – members only’. Detta för att erbjuda medlemmarna något extra, samt att det då kommer bli lättare att hålla kontakten, gå ut med info osv till medlemmarna. Den nuvarande facebookgruppen, som nu har nästan 1000 följare, kommer finnas kvar, men döpas om till ’Swedish Expedition Society – open community’.

Årets SWES:are höll sen en presentation om sina 4 månader i Marocko där man i stort fick veta allt man behövde veta om landet. Han hade även med sig två fotoböcker och en stor karta med alla rutterna markerade!

I samband med middagen så var det prisutdelning i den frågesport som hade hållits under dagen. En frågesport med frågor om oss själva och Sällskapet. Vinnare blev vår senaste medlem, Viktor Linholm! Ett stort grattis till honom – och samtidigt en liten tankeställare till oss andra ;-).

Kvällen förlöpte sen ungefär som de brukar, med diskussioner om smått och stort, högt och ibland väldigt lågt 😉

Lagom till ännu en ”hotellfrukost” på söndagsmorgonen kom solen tillbaka. Efter frukosten var det ihoppackning, iordningsställande och städning så det stod härliga till!

Avslutningsvis ett stort tack till alla som kom och gjorde detta till ännu en mycket trevlig träff. 23-25 september är det Jubileumsträffen som alla förhoppningsvis redan bokat in ;-). Jobb pågår för fullt med att planera upp det, så fler detaljer kommer så snart det är möjligt.

Linus Hjelm

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.