69 reaktioner på ”Gossip”

    1. Hej,

      Först och främst skall nämnas att Djupvik var ett riktigt juste ställe! Vi var ett 20-tal + ett halvdussin barn.

      Det diskuterades en del om “Kinaresan”. Vi kom väl inte till några konkreta beslut, men det verkar som att idén att skeppa bilarna till Kina inte är så aktuella längre, det finns farhågor att det kan ta lång tid att få loss bilarna från tullen – extra tid som många inte har tid att chansa med.

      Idén att sätta bilarna på tåg till Irkutsk verkar inte heller vara praktiskt genomförbart, det verkar inte finnas någor sådant alternativt som standard iaf.
      Sedan kvarstår en del frågetecken och farhågor om kostnader och byråkrati att ta in bilar i Kina.

      Vad vi istället diskuterade är att köra till Mongoliet genom Ryssland i ett relativt högt tempo (förhoppningsvis på ca 2 veckor) och sen “börja” resan med att köra genom Mongoliet (tillbaka in i Ryssland en bit) och vidare till Kazakstan, Kirgiziztan och så hem via så många andra -stanländer som är lämpligt. Tidsåtgång för den resan antigs ta ca 8 veckor. Beroende på intresse/tisdåtgång/osv är ett alternativ till detta att hoppa Mongoliet och gå direkt på Kazakstan osv (för Mongoliet blir en ganska ordentlig “omväg”.

      Nu stod det väl också klart att det är flera som har svårt att komma loss så mycket som 8 veckor. Så vi diskuterade att de som vill skulle kunna ta en annan rutt, förslagsvis runt Svarta havet? Och om allt vill sig väl skulle de båda grupperna stråla samman där någonstans…?

      Vi pratade också om att vi skulle kunna ordna nästa möte nån gång till hösten, sept/okt?

  1. Årsmöte den 29 mars 2014.

    Årsmötet hålls på Hjälmargården i Vingåker den 29 mars 2014. Preliminär start 15.00. Vi har hyrt en enklare konferenslokal.

    Vi har försökt hitta en plats som dels ligger någorlunda centralt till, i förhållande till var föreningens medlemmar bor, och dels har acceptabla priser. Vi funderade ett tag på Kolmården, men för en familj med barn hade det blivit ett dyrt äventyr.

    Var och en bokar boende på 0151-73 09 80. Det finns boende i flera olika prisklasser och med olika antal sängplatser. Vi hoppas att alla ska finna något som passar. För den som önskar inviga taktältet för året går det alldeles utmärkt – det finns camping.

    Den som önskar äta middag på kvällen bokar även detta själv – samma telefonnummer. Vi har valt en rätt som vi tyckte var prisvärd och barnvänlig:

    Pulled pork i bröd med rödvinsås och potatisgratäng,187,-. Barn 4-12 betalar halva priset. Gården har inga rättigheter.

    Efter frukost (som man kan äta där) bryter vi upp.

    Hör gärna av er om ni har frågor. En strukturerad dagordning kommer att meddelas inkom kort.

  2. Klas Boethius

    Sitter på sängkanten och tittar på TV i Puerto Cabello Venezuela. Här innebär demokrati att Presidenten har rätt att avbryta alla TV sändningar och tala till folket så länge han vill. För att inte någon ska störa honom har han dömt oppositionsledaren till 28 års fängelse utan dom och domstol.

    1. Hej Klas,

      Även om de demokratiska förutsättningarna inte förefaller optimala känner jag en viss avundsjuka. Hoppas också kunna få resa runt som du, någon gång i livet. Och för er som tycker att det är fel med fängslande av dissidenter kan jag rekommendera Amnesty International.

  3. Hmmm denna sida har inte funkat för mig tidigare tydligen, har bara sett inlägg ang årsträffen här innan 😛
    Eller så är det bara för jag hittade scroll-funktionen på musen idag …

  4. Årsmötet 2014 kommer äga rum 29 mars 2014.

    Detta betyder att årets första träff blir 28-30 mars.
    Plats är ännu inte fastställt.

    Vi önskar att få förslag på plats samt någon form av aktivitet.
    Aktiviteten behöver inte vara knuten till bilar eller offroad.

    Förslagen lämnas senast 28 februari till styrelsen genom att klocka på nedanstående länk:

    Ditt förslag!

    1. Johnny Mellberg

      Tack tack, nu får vi bygga om inredningen i Patrolen igen (så den blir tresitsig).
      Vi siktar på någon resa till syd/ost europa någon gång i framtiden, behöver nog växa på sig litegrann.

        1. Johnny Mellberg

          Haha, lustigkurre.
          Transportsträckorna kan jag vara bak i sängen, men sen vill jag nog vara med och köra.
          Får klura ut någon lösning på inredningsproblemet.

  5. Ny kamera (D-600) för kommande äventyr. Jag är glad som ett litet barn på julafton. Boken “Nikon D600 for Dummeis” ligger nu på mitt nattduksbord. Två objektiv: 14-24 d/2,8 samt 24-70 d/2,8. För tung, sa en del av de mest avundsjuka antagonisterna, men jag förlåter dem – de har ju inte sett mina biceps… Inför Sydafrika/Mocambique/Namibia mm funderar jag på att även komplettera med 70-200 f/2,8 så att jag kan få en bra bild på lejonen utan att vara farligt nära.

    Säg att ni är avundsjuka… 🙂

  6. Jag har köpt en… nä två handhållna VHF / UHF radio. Tänkte att de är väldigt bra om en lämnar bilen att kunna prata med den som sitter kvar i bilen. Så finns ju möjligheten att båda lämnar bilen så då fick det bli två. Är av märket Baofeng.

    Hade funderat ett tag på en handhållen CB-radio (27Mhz) men efter som jag har VHF/UHF radio i bilen och ser fler användnings VHF/UHF så föll valet åt de hållet.

      1. Det var inte så farligt…
        Jadå det går, har även beställt en liten magnetantenn som enkelt går att sätta på taket om man skulle åka men någon annan bil. Även 12V laddare och så jag kan köra den på 12v uttaget, extra batteri mm.

  7. Här är ett första utkast på vår skvallersida och vi vill gärna se inlägg från er alla på all utrustning ni köpt som ni vill skryta med, eller annat reserelaterat som kan vara av intresse. Denna flik står er fritt att använda och utforma och behöver inte ses som så “seriös” som forum-fliken. Ses!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.