Baltikum 2018

30 augusti drar vi från Gävle mot Nynäshamn och tallin med tron om att färjan avgår 18.00, 17.25 avgår färjan med 3 killar gapandes kvar på kajen. Tydligen har sånt här hänt förr i den här mc-duon jag hamnat i… Efter mycket förvirring och cigaretter för dom andra två så kläcker jag iden att vi tar första bästa båt därifrån oavsett vart bara vi slipper en natt i Stockholm! Sagt och gjort 20.00 sitter vi på färjan mot åbo där vi får ta vidare färja Helsingfors-Tallin.

På kvällen innan vi lägger oss frågar vi i receptionen när vi SENAST måste vara på däck, 05.50 får vi till svar, 05.45 står båda gubbarna i kalsonger i hytten med prylar överallt o tandborstar i munnen och ja får panik o säger åt dom vi måste gå NUU! Stressade på dom rejält och svettigare pannor har ja aldrig sett, trodde dom skulle dö på fläcken, men allt gick bra och vidare mot Helsingfors.

Vi kör väg 4 mot Pärnu och Riga efter kusten efter ankomsten i Tallin. Väl där är förhoppningarna om en god öl stora, kort sagt om det så blev det några för många av den varianten den kvällen.

Efter en liten sovmorgon siktar vi på e22 mot kustbyn Ventspils sen vidare små kustvägar ner mot Klaipeda. Samma sak här, trodde man skulle lärt sej av gårdagen men icke.

Planen var från början att köra Vitryssland men då det kostade lite för mycket med visum hoppar vi det och kör mot Ukraina istället så vi kör vitryska gränsen ner mot Ukraina. Stannar och sover i Zamosc där planen är att köra väg e372 mot Lviv.

Gränsen vi är på ligger vid Rava-ruska och jag har i veckor försökt få dom att förstå att de är väldigt viktigt med rätt dokument på gränsen här, tyvärr var det ingen som tjata på mig så självklart har jag tabbat mig på nått jäkla vis så jag har fel papper på hojen! Ser ut som han kanske kan släppa in oss ändå men jag vet själv att problemen kommer börja när vi kommer till UA sidan och när vi ska ut igen.
So you think the Ukrainian border will give us problem without this paper?
Han skrattar till på sånt där polskt lömskt sett och säger yes, go back.
Ja de här fick man höra ett tag, även än idag…

20180903_155329_resized

Tråkigt ja, men det är hojåkningen vi är ute efter så skitsamma vi kör mot Krakow och tar 2 nätter där, hört att de ska va bra öl, jag mena fint där…
06.30 kommer jag hem efter några öl för mycket, gubbarna har sovit för länge sen… önskar jag hade samma karaktär. Dag 2 blir det att se stan och den är verkligen en trevlig en, på hemvägen tar vi Auschwitz och Birkenau, helt sjukt att det verkligen har hänt, riktigt stort ställe! Kör genom Lodz hem mot Gdansk och Nynäshamn, en resa vi fått tag på samma dag då den vi hade bokat från början blev annullerad då samma kille glömt betala den så vi skulle fått tagit färja till Karlskrona, tog den båten sist jag körde här och 70 mil Sverige kan ja va utan igen så vi är nöjd att vi fått tag på denna,
Slutet gott allting gott. 350 mil till dagboken.

/ Swes 133

Lämna ett svar