Mattias och Theos helgäventyr 1

Vi lastade den gamla pickupen efter veckans sista arbetsdag. När vanliga familjer sätter sig och äter sina tacos rullar pappa och Theo ut ur byn på 32orna med det svarta monstret, vi styr planlöst norrut för att hitta en plats för årets första campingnatt.
Innan vi efter några timmar körning tar av från dem stora vägarna passar vi på att bunkra upp med mat så vi klarar oss över helgen. Vi ger oss av igen och börjar leta oss fram på småvägarna som blir mindre o mindre. Tillslut står vi på en vändplats långt in i skogen, vi tittar på varandra och nickar gillande. Vi har efter några timmars körning hittat en lugn plats i skogen.
Vi är båda hungriga så jag börjar med maten och Theo gör upp eld. Eftersom båda två är vrål hungriga nu tar vi några marshmellows medans vi grillar våra korvar. Korvarna kunde fåt lite mer tid över den öppna elden men är man hungrig så är man. Vi blev sittandes vid elden ett bra tag medans solen gick ner innan vi tog en promenad i skogen. Det enda som hördes va våra egna steg och fåglarnas sjungande. När vi tillslut kom tillbaka till vårt tält hade elden slocknat, vi bestämde oss för att nu får det va kväll. Vi läste några böcker i skenet från vår lilla lampa. Theo somnade lite snabbare än jag som låg ett tag o funderade på vad morgondagen skulle komma att bjuda på.
Vi vaknade båda utvilade nästa morgon o theo säger, ska vi fiska nu med upphetsning i rösten. Ja,  men först ska vi göra pannkakor.
Frukost, tandborstning,  ihoppackning av tältet och lite skytteträning sen begav vi oss mot en närliggande sjö.
När vi kom körandes dagen innan såg vi att det gick en liten väg ner mot sjön, vägen vissade sig sluta långt från sjön men tältbilen tog sig fram ändå. Vi fiskade några timmar på alla konstens viss, provade alla dragen o platserna. Någon annan måste ha varit här före oss för någon fisk fanns inte. Vi kände att det va dags för lunch så köket åkte fram o lunchen lagades, vi hade hoppats på fisk men det blev hamburgare.
Solen stog högt o värmen va påfrestande så trots att det är tidigt på året bestämde vi att det skulle badas. Vi kollade på kartan o hittade en sjö med lite strand som borde gå att bada i. En stund i tältbilen o vips så stod vi vid en vacker sjö mitt i skogen.
Vi båda funderade på om det skulle va kallt eller iskallt.
Vattnet var underbar svalkande i solvärmen, vi badade en bra stund innan vi åkte tillbaka till vår ursprungliga tältplats för lite ner skytteträning. Solen stog fortfarande högt på himmelen och termometern visade 26 grader. Jag sa till Theo att vi måste bada igen. In i bilen och iväg till samma sjö som tidigare.
När vi kom fram till sjön hade Theo somnat o ville inte vakna. Jag puffade på han o frågade om vi skulle bada, jag vill bara sova lite till svarade han.
Jag kände att om det ska bli något bad fick det nog bli ensamt. Vattnet va nog varmare nu än tidigare men det va inte samma sak utan Theo som fortfarande sov gott i bilen. Jag gick tillbaka upp till bilen för att fråga än en gång om han ville bada innan jag bytar om till torra kläder. Han sov så sött att jag inte ville väcka han så jag tog fram köket o gjorde helgens första kopp kaffe. Jag satte mig på flaket och drack två juvliga koppar. Packade ihop, satte mig i bilen bredvid han o började rulla längs den lilla skogsvägen bort från sjön. Jag körde en stund innan Theo vaknade o frågade om vi skulle fiska. Självklart, utbröt jag. Vi diskuterade om vi skulle ta samma sjö igen eller leta efter en ny.  Vi styrde tältbilen mot samma sjö igen, Theo hade en plan.
Vi fiskade och fiskade. Precis när vi skulle ge upp hög det till på kroken men det släpte igen, vi kände att nu kommer det att hända grejor. Så fel man kan ha. Vi hade skoj iallafall även om vi inte fick någon fisk.
Vi valde en ny liten skogsväg att följa till den ende för att slå upp vårt tält och elda.
Theo skötte elden o jag fick ta hand om maten.
Klockan hade nu blivit mycket o det va dags att ta plats i tältet. Vi laddade med böcker, kex,  godis, frukt och tände campinglampan för kvällsmys. Det blev några vindruvor och tomater innan vi båda somnade. Natten blev några grader kallare än natten tidigare så jag vaknade till, drog upp täcket över Theo o kröp närmare han för att få del av hans värme.
Vi vaknade båda tidigt av alarmet vi satt innan vi somnat kväll innan. Vi ville få en tidig start då vi hade planerat in frukost på ett speciellt ställe. Vi satte oss i bilen och tog förväll av skogens alla djur. Vi tillryggalade några mil innan vi kom till frukosten. Farfar mötte oss när vi rullade in på hans uppfart, kaffet är färdigt o frukosten står på bordet. Efter maten tackade vi för oss o gav oss ut på vägarna igen för att nå hemmet igen när solen stog högt i skyn.
Mattias och Theo

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.