Russia – Ukraine – Turkey – SE Europe

Temat var geopolitik med fokus på Sovjets/Rysslands påverkan i Europa idag.  Kriget tog inte slut 1945; det “förflutna” lever i allra högsta grad över hela sydöstra Europa.  Ukraina rustar även i väster mot Transnistrien.  Att köra över det annekterade Krim till Odessa var inte att tänka på. Den militära närvaron förekommer överallt  – även på västra Balkan.  Vi fastnade i minst ett 40-tal militära och paramilitära checkpoints varav hälften var “skjutklara”.  I gränslandet till Kosovo fick vi nöjet att se oss omringade av hyggligt tungt beväpnad militär – satt arresterade och i förhör en hel dag i Serbien.   Oskyldiga såklart.

Land Rover Defender 110 DCPU, Toyota FJ Cruiser

14 000 km

Staffan – William – Malcolm

 

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC 14_Serbia_P1010345 (14) SAMSUNG CSC   SAMSUNG CSC 16_Croatia_P1010221 (43)  16_Croatia_P1010364 (13) Albania free camp Albania national Rd 2 SAMSUNG CSC  SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC  Toy 2 543 Mtrs AltitudeSAMSUNG CSC

 

En tanke om “Russia – Ukraine – Turkey – SE Europe

Lämna ett svar