Ny forum-rubrik om (Kina)resa 2015

Vi har nu lagt upp en ny forum-rubrik på forumet. Tanken är att projketgruppen för (Kina)resa 2015 ska kunna lägga ut material där under olika trådar. Vissa trådar kan komma att vara renodlade informationstrådar medan andra är till för diskussion.

Projketgruppen består av:

 • Johan Hellman, projektledare
 • Linus Hjelm, styrelsens representant i projektgruppen
 • Jonny Andersson, initiativtagare
 • Staffan Holm, extrementusiast
 • Heinz Liljedahl, mannen med sponsor-kontakter

Trådarna kommer inom kort!

Med vänlig hälsning

Styrelsen

3 reaktioner på ”Ny forum-rubrik om (Kina)resa 2015”

 1. Hej!

  Nja, det är väl egentligen just för Kina-delen som intresset var lite svalare. Av de som var där var det bara Klas B. som väldigt gärna vill till Kina, om inte byråkratin och kostnaderna blir allt för tuffa. Men han var isf inne på att köra dit härifrån.

  Annars kom väl inte till några konkreta beslut, men det verkar som att idén att skeppa bilarna till Kina inte verkade så aktuella längre (bland de som var där iaf), det finns farhågor att det kan ta lång tid att få loss bilarna från tullen (övernitiska tulltjänstemän skulle lätt kunna fördröja saker och ting dagar eller tom veckor…) – extra tid som de flesta inte har tid att chansa med…

  Idén att sätta bilarna på tåg till Irkutsk verkar inte heller vara praktiskt genomförbart, det verkar inte finnas någor sådant alternativt som standard iaf.
  Sedan kvarstår en del frågetecken och farhågor om kostnader och byråkrati att ta in bilar i Kina.

  Vad vi istället diskuterade är att köra till Mongoliet genom Ryssland i ett relativt högt tempo (förhoppningsvis på ca 2 veckor) och sen “börja” resan med att köra genom Mongoliet (tillbaka in i Ryssland en bit) och vidare till Kazakstan, Kirgizistan och så hem via så många andra -stanländer som är lämpligt. Tidsåtgång för den resan antogs ta ca 8 veckor. Beroende på intresse/tisdåtgång/osv är ett alternativ till detta att hoppa Mongoliet och gå direkt på Kazakstan osv (för Mongoliet blir en ganska ordentlig “omväg”.

  Nu stod det också klart att det är flera som har svårt att komma loss så mycket som 8 veckor. Så vi diskuterade att de som vill skulle kunna ta en annan rutt, förslagsvis runt Svarta havet? Och om allt vill sig väl skulle de båda grupperna stråla samman där någonstans vid Svarta havet…?

 2. Johan Hellman

  Trådarna är delvis på plats!

  Swes Kinaresa 2015 kommer att erbjuda att antal vägval där man efter egen plånbok och lediga semesterdagar kan knåpa ihop årets
  stora upplevelse.

  Några av oss kommer INTE att skeppa sina bilar till Kina utan kommer att möta upp Kinatruppen i Ulanbator, Mongoliet.
  För de som inte skeppar sina fordon till Kina så arbetar vi med ett alternativ till Ulanbator, biltåg. Tåget tar ca 5 dagar från St Petersburg till Ulanbator, det går dock mycket trögt med att få svar från tågfirman.

  Hem från Mongoliet finns det tre huvudspår som ni kan läsa mer om i forumets projekttråd.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.