Medlemsbrev 1 – 2014

Hej alla SWES-are!

Så står vi inför ett nytt spännande rese-år med massor av möjligheter. Det finns många som redan planerat sina expeditioner för 2014 i detalj, medan andra sätter sig bakom ratten och kör efter principen ”sten-sax-påse” d.v.s. att låta slumpen avgöra om de ska köra till höger och vänster – man kan hamna precis var som helst!

Höstmötet (STORT tack till Staffan för att han tillät oss att nyttja hans ”lilla” hus) innehöll en mycket intressant föreläsning av Johnny Andersson (STORT tack även till Johnny!) som beskrev såväl spännande resmål som mindre spännande platser (eller mer, beroende på hur man är lagd) som man bör undvika p.g.a. risken för kidnappning och rån.

Höstmötets middag blev ett nervöst projekt p.g.a. kokplatta som gav full effekt trots att den stod på ettan. Förhoppningsvis uppfattades inte den brända bismaken och de som ätit mat på café i Kalevala är för evigt tacksamma för all mat i värden – sämre än i Kalevala kan det nämligen inte bli.

Förutom Johnnys spännande föreläsning var det jättekul att träffa alla nya medlemmar och vi lyckades till och med värva ny medlem på gårdsplanen. Kul!

Kommande vecka kommer hemsidan att uppdateras och vi kommer då att kunna kommentera varandras reseberättelser och den flik som vi döpt till ”Gossip” kommer att ge möjlighet att lägga in alla typ av kommentarer; ungefär som på Facebook (fast här endast relaterat till resor och därtill närliggande områden – bullar ni bakat med barnen hör fortfarande till FB). Många andra forum har just den funktionen, d.v.s. att kunna kommentera varandras inlägg, vilket ibland spårat ur i bittra och fientliga kommentarer. Detta är vi emellertid helt förskonade ifrån, då alla SWES-medlemmar är exceptionellt kultiverade ladys och gentlemän.

Vi ligger nu i för att hitta ett bra datum för årsmötet. Martin kommer att skaka liv i valberedningen och vi kommer att försöka att arrangera någon aktivitet eller föreläsning i samband med årsmötet. Kom gärna med förslag!

Vi har sedan förra medlemsbrevet fått ett gäng nya medlemmar:

#59 Ulf Thelander från Forsheda, med stort intresse för längre resor.

#60 Gunnar Spånberger från Johanneshov med intresse för bilar, äventyr, foto och musik.

#61 Mats Berkler med familj från Västerhaninge Lycklig ägare till en sprillans ny Defender och raggades upp som medlem när han skulle köpa däck i samband med höstmötet. Intresserad av, resor, skytte, jakt, fiske och friluftsliv.

#62 Lena Mårdfalk och Branko Skarec från Järfälla, som planerar resa i Västeuropa i ännu inte inköpt bil (eller?).

#63 Tone och Kjell Olsen från Siggerud, Norge. De har stor erfarenhet av resor och kör Toyota LC, vilken de byggt upp från minsta skruv.

#64 Jon Wiberg, bosatt i Kolbotn i Norge. Tidigare rest med SWES-medlemmar (bror till Oskar) och kör även han Toyota LC.

#65 Bengt Sigeholt från Genarp som varit med att ”skapa” SOATrail. Nu sugen på äventyr utanför landets gränser.

Varmt välkomna allesammans!

På återhörande. Res mycket och var rädda om er!

//Olof Tegsjö, ordförande SWES

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.