Medlemsbrev 3

Hej alla!

Här kommer en uppdatering om hemsidan

Vi har nu justerat alla små “bugs” som vi kunnat finna och som vi fått rapporter om. I dagsläget har vi en fullt fungerande hemsida, men det finns fortfarande ett par saker som vi önskar förbättra:

1. Sökfunktionen anser vi kan bli bättre och mer precis. Vi ser också gärna att man kan göra avancerade sökningar i framtiden. Behovet av detta, med en än så länge ganska liten hemsida, är inte jättestort, men på sikt kommer varje sökning att ge så många träffar att det finns behov av en eller flera funktioner som kan göra sökningen mer “smal”.

2. Kartfunktionen fungerar… sådär. Med den modul vi har nu är antalet punkter man kan lägga in begränsat (15 st), vilket kanske låter mycket, men det räcker inte till om man är borta 1 månad eller mer. Vi har sneglat på en annan möjlighet som kommer med Google Maps där man istället skriver in ortnamn och automatiskt får en karta till varje reseberättelse. Det står på önskelistan!

Vi tar tacksamt emot fler förslag från alla medlemmar på hur vi ytterligare kan förbättra hemsidan.

Vi vill också gärna diskuktera SWES syn på några områden

1. Facebooks roll. Vi har ju en “sluten” grupp där, i vilken vi släppt in alla som så önskat. Detta har varit ett effektivt sätt att värva nya medlemmar – de får ett smakprov på vad SWES är – men vi är osäkra på hur länge man ska få “vara med” på FB-sidan utan att bli betalande medlem.  Kom gärna med din synpunkt!

2. Hur ser vi på expeditioner under “SWES-flagg”. Måste alla resenärer vara “SWES-are”. Ska icke-medlemmar få åka med i egen bil på en SWES-expedition? Var går gränsen? Går det att dra någon gräns?

3. När en expedition planeras inom SWES; ska den då vara öppen för alla medlemmar?

Det är inte helt enkla frågor (om än extrema exempel på I-land-problem) men det kan ändå vara värt att problematisera kring detta för att lyfta frågan och försöka skapa någon form av samsyn.

Aktivitet

Jag vill uppmana er alla att lägga in era reseberättelser. Det behöver ju inte vara jorden runt för att berättelsen ska vara kvalificerad – den kan räcka gott och väl med en spännande veckoresa. Slutligen ber jag att ni också lägger in förslag på läsning på vårt forum. Det kan vara allt från skönlitteratur till tekniska manualer. Jag slukar allt!

Påminner även här om höstmöte den 23-24 november. Vi ses!

Olof Tegsjö, ordförande, SWES

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.