Medlemsbrev 2 2013: Nya medlemmar, arbetet med hemsidan, höstträff mm

Medlemsbrev nr 2 2013

Hej alla SWESare!

Jag vill börja detta medlemsbrev med att hälsa 8 nya medlemmar välkomna i föreningen.

  1. Mikael Kalrot, Garsås. Gillar camping, expeditioner och teknik.
  2. Jan Hovelius med familj, Laga. Jan med familj ansöker om medlemskap för att nå platser som är utmanande och fyllda av upplevelser.
  3. Fredrik Karlsson, Mellansel. Bilmekaniker med en förkärlek för 4×4.
  4. Jörgen Luttu, Uppsala. Arbetar med säkerhet inom försvaret. Gillar 4X4, uteliv och att fiska.
  5. Olov Schagerlund, Eskilstuna. Företagsledare med militär bakgrund. Gillar vildmark, jakt, båtliv, resor och träning.
  6. Anders Malthe med familj, Bjärred. Anders är ingenjör och har rest mycket i arbetet med att testa mobiltelefoner i fält. Nu är de redo att resa ut i sin nyinköpta Land Rover. 🙂
  7. Johan Grönlund, Hölö. Arbetar idag som skogsmästare men har ett förflutet i försvaret som teknisk officer.
  8. Anna & Niklas Käcker med familj, Norrköping. Familjen Käcker gillar naturen, hiking, skidåkning och jakt. Och de kör Land Rover. 🙂

Varmt välkomna! Vi ser fram emot att få träffa er alla inom kort.

Arbetet med att utveckla hemsidan har legat nere under sommaren, men vi i styrelsen tar nu nya tag. Det mesta fungerar, men de av er som tittat igenom alla undersidor ser att det finns saker som måste förbättras och en del saker som inte fungerar optimalt. Fliken “Useful files”, till exempel, har vi fortfarande inte fått att fungera. Men, vi har hjälp av en kille i Skåne (Jonk) som är en hejare på WordPress. Vi testar och beskriver vad vi önskar och han fixar. Vi tar gärna emot förbättringsförslag och synpunkter på hemsidan och dess funktioner.

Inom kort har vi styrelsemöte och högst upp på agendan står en höstträff. Vi hoppas kunna samla så många som bara möjligt och stora delar av mötet tänkte vi ägna åt små “föreläsningar” med bildvisning av genomförda resor samt “föredrag” om SWES historia. Middag, förstås, där vi kan lära känna alla nya medlemmar och självklart ska vi smida många nya resplaner.

Vi har på försök en flik på hemsidan som heter “reading”. Där tänker vi oss att vi ska kunna samla tips om allt läsvärt kopplat till SWES och resande. Skönlitteratur om resor. Biografier om äventyrare. Manualer till teknisk utrustning. Tidningar man inte får missa. Allt…

En förutsättning för att en sådan sida ska bli bra (och det gäller i princip hela hemsidan) är att alla medlemmar är aktiva på hemsidan. Skriv ned era resor (ingen resa är för kort), bidra med kunskap på forumet, kom med förslag på böcker o.s.v. Jag ser gärna att “äldre” medlemmar letar fram gammalt material som fanns på föreningens förra hemsida och publicerar det. Vårt “Forum” på hemsidan kan i princip användas till vad som helst (kopplat till SWES). Det är bara fantasin som sätter gränser.

Slutligen vill jag göra er uppmärksamma på underrubriken “Trips and expeditions” i vårt forum. Där finns flera planerade resor med plats för fler. Skriv gärna där om ni planerar en resa, framför allt om ni vill ha resesällskap från någon annan i SWES. Jag och Fredrik Karlsson snickrar på en resa till Kalevala vecka 44 detta år, och vi vill gärna ha med oss fler! Fredrik planerar även att resa till Nordafrika våren 2015 och jag tror att Susanne och Jonny Mellberg kommer att haka på. Eller?

Så, håll utkik efter kommande inbjudan till höstmöte. Res så mycket ni orkar och var rädda om er!

Vi ses!

Olof Tegsjö, ordf. Swedish Expedition Society

hike-735x430

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.