Rumänien April 2015

Rumänien April 2015

Home Forum Turer och expeditioner Rumänien April 2015

Viewing 19 posts - 1 through 19 (of 19 total)
Author Posts
Author Posts

Johnny Mellberg

said

Har inte någon färdig plan än, men vi tänkte se oss omkring i Rumänien. Karpaterna, Transsylvanska alperna och vidare till Balkanbergen i Bulgarien. Hemvägen är tänkt att bli genom Makedonien, Albanien och Kroatin. Den mesta tiden är tänkt till Rumänien.

Vi har tänkt att ta 4 veckor till detta. Blir en familjetur i lugnt tempo med många stopp. Försöker att hitta lite rolig körning som helst kräver både fyrhjulsdrift och vinch. Det vore roligt om vi fick lite resesällskap.

27 October, 2014 at 11:43

Johnny Mellberg

said

Planerna är nu ändrade till April 2015.

Hur gör man för att ändra rubriken?

30 October, 2014 at 18:03

Fredrik Karlsson

said

Är som sagt intresserad av att följa med. Planen vi hade här hemma var att åka på en resa i April ändå eftersom Cathrin ska ner på en mässa i Malmö då så vi tänkte åka vidare därifrån.

4 November, 2014 at 14:08

Johnny Mellberg

said

Kul!

Jag har hittat massor av off road tracks i Rumänien, Bulgarien och Albanien. Ska bara försöka klura ut hur man laddar ner spåren… och till vad? Hur långt hade ni tänkt att äka? Spåren hittade jag på “Wikiloc”

7 November, 2014 at 19:56

Oskar Wiberg

said

” Ska bara försöka klura ut hur man laddar ner spåren…”

Hej Johnny,

Jag reggade mig som medlem och sen var det vara att ladda ner.
Själv använder jag Garmins “Basecamp”-program för att hantera GPX-filer och sen kunna ladda över dem till min Garmin GPS.

Har aldrig sett “Wikiloc” innan, så jag tackar för det tipset 🙂

8 November, 2014 at 14:16

Fredrik Karlsson

said

Jag använder Oryxmaps för gpstracks. Det finns gratis till android har riktigt detaljerade kartor.

8 November, 2014 at 18:08

Carl Ternsell

said

Klart intresserad. Var i Rumänien i somras. Gav mersmak.

8 November, 2014 at 21:59

Johnny Mellberg

said

Lite resmål som jag tänkt. Naturreservatet Apuseni, verkar vara fin körning där. Transfaragasan väg 7c, finns även en annan väg som heter 67c och är en liknande väg men med större möjlighet att ta avstickare. Bergtoppen Tarcu, går en väg ända upp. Skulle även vilja ha lite skogskörning och flodövergångar för att testa om snorkeln är tät… Har lovat Susanne att vi är kvar tills vi har sett vildhästar. Draculas slott är väl en turistfälla misstänker jag.

Carl, har du något tips om något man måste se/göra?

9 November, 2014 at 20:43

Carl Ternsell

said

På vägen ner är ett besök i Auswitzh att rekommendera om man inte varit där tidigare. Draculas slott är en riktig turistfälla som jag gick på. Transfargasan o den omtalade toppen är kanon. Vi hade nog lite tur att det varit såpass torrt när vi var där. Förhållande var ändå rätt dåliga emellanåt. Daniel Rindsäter i Jeep klubben har säkert en hel del tracks nersparade. Vi åkte på en blåsning, fick betala för oss då vi campade i skogen, kom en man o krävde oss på pengar. Säkert helt fel men vi bråkade inte. Jag åker gärna tillbaka till Karpaterna o Transylvanien. Tyvärr räckte inte tiden till ett besök vid Svarta Havet, men man är ganska nära. Apropå nära, så passerade vi ca 1 km från Ukrainska gränsen.

 

 

18 November, 2014 at 22:34

Fredrik Karlsson

said

Hur ser planen ut Johnny? Jag och Cathrin och ev barnen är sugna på att åka med. Kanske inte hela vägen, det beror på färdväg och våran ekonomi 🙂

10 January, 2015 at 22:46

Johnny Mellberg

said

Så här ser det ut, än så länge.

1/4 tänkte vi ta Nynäshamn-G´dansk färjan.

Framme 13.00 i G`dansk den 2/4 åker mot varglyan (rakt öster ut) sover där någonstans.

3-6/4 Warzawa. Vi har offroad tokiga bekanta där. Antingen får dom guida oss på någon tur, eller så turistar vi där. Ev, så följer dom med oss en bit. Inte klart än, dom hade mycket att göra.

6/4 åker vi till Krakow. Kan bli Auswitch (hmm… hur stavas det?) Söder om Krakow ligger Opony 4×4, Patrol och offroad prylar.

7-8/4 Slovakien.

10-11/4 Rumänien. Har hittat många trevliga vägar där, hoppas vi kan ta dom. Vet inte hur mycket snö det kommer att vara i Bergen.

Transfagarasan och transalpina vill jag åka, i samma område så finns det många riktigt dåliga grusvägar upp till bergtopparna. Kolla google maps och bilder. Tycker att det ser ut som ett område där man skulle kunna spendera mycket diesel och svett.

 

Inga datum är huggna i sten utan bara ett riktmärke. Våran ekonomi är också ganska sparsam så vi tar nog samma väg tillbaka och skippar Albanien. Bulgarien är jag fortfarande sugen på, och då är det inte långt kvar till Egeiska havet.

 

Det är ju billiga länder (tror jag) så mat och boende borde vara överkomligt. Jag ska fixa till bilen så vi har möjlighet att campa.

Jag har kollat lite slumpmässigt på priser på hotell i Rumänien 3-500:-/rum. Campar man på camping så kostar väl det också.

Vi har budgeterat 1000:- per dag för mat och boende för hela familjen i fall det inte går att campa (väder eller alldeles för opraktiskt med tanke på den lille)

 

Fredrik: när skulle du kunna åka?

 

Andra synpunkter, någon?

12 January, 2015 at 16:54

Johnny Mellberg

said

23/4 tar vi färjan hem igen.

Carl: Var du också intresserad?

12 January, 2015 at 17:46

Fredrik Karlsson

said

Vi kan åka istort sett när som helst. Det är sommaren som det blir kinkigt på som sagt.

13 January, 2015 at 20:27

Johnny Mellberg

said

Fredrik: När ska ni vara i Malmö? Ni tänkte fortsätta därifrån? I så fall behöver vi en mötesplats och ett datum.

 

15 January, 2015 at 20:02

Johnny Mellberg

said

Vi har börjat packa ner Johannas urväxta barnkläder/leksaker som vi tänkte ta med oss till Ungern/Rumänien eller Bulgarien. Är det en bra idé? När vi var i Ukraina och försökte bli av med våra sista Hrynia innan gränsen så blev dom nästan lite förargade. Fick känslan av att “vi klarar oss utan era allmoser”. Trampar man dom på tårna? Bättre att lägga grejorna vid en kyrka, eller liknande? Någon som har några erfarenheter?

5 February, 2015 at 10:40

Klas Boethius

said

Det verkar vara enklare att ge en tiggare i stan, då vet man att dom har behov

6 February, 2015 at 21:52

Oskar Wiberg

said

Tror faktiskt det är enklare att lämna till biståndsorganisation här i Sverige.

Våra försök att ge “allmosor” utomlands har inte varit succé direkt. Men vi testade att bara ställa ut ett par skor på ett väl utvalt ställe och de försvann snabbt, så det kanske är en ide om ni vill ta med dem ner själva.
Men det skadar nog folks stolthet att få allmosor från turister, så jag kommer skippa allt sådant i fortsättningen.
Jag tänker att man gör ganska gott bara genom att besöka landet och eventuellt inte pruta allt för hårt på köp, så ger man ju på ett “snyggt” sätt. 🙂

13 February, 2015 at 21:22
Viewing 19 posts - 1 through 19 (of 19 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Om SWES

SWES är en organisation vars mål är att föra samman människor med ett gemensamt intresse i resande, natur och äventyr – jorden runt. Föreningen ger medlemmarna ett forum för likasinnade där erfarenheter, genomförda projekt och framtida äventyr kan delas.

Varför SWES?

Målet med SWES är att stödja medlemmarna i deras mål att nå avlägsna platser i världen. Medlemmarna kan resa med båt eller bil, rida, paddla kanot, cykla eller gå och resans längd kan variera mellan 10 km eller 10.000 km. Resan ska genomföras utan resebyråer och resorna går ofta till områden som sällan eller aldrig besökts av turister.


Följ oss på: Facebook
Copyright © 2021 SWES
All rights reserved.

Bankgiro-nummer: 420-8948 Swish-nummer: 123 048 58 05 IBAN: SE9395000099601805164264 SWIFT/BIC: NDEASESS

Partners

Expedition_Store