Navigation på laptop

Navigation på laptop

Home Forum Utrustning och teknik Navigation på laptop

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
Author Posts
Author Posts

Oskar Wiberg

said

Hej,

Funderar på att gå från iPad-navigering till lite mer “fri” navigering och då ligger väl laptop bäst till.
Har dålig koll på vilka program som finns där ute, Basecamp är väl mest till för planering, eller kan man koppla på en GPS och använda det till navigering?
Annars hittade jag detta idag, http://www.quovadis-gps.de/software-download
Efterföljaren till TouraTech QV, som till skillnad från föregångaren inte gav mig hjärnblödning pga av användarinterfacet.
Någon som har använt detta eller andra program som kan rekommenderas?
Det ser mycket bra vid en första titt. Finns 25 dagars utvärderingsversion att ladda ner.

Har för övrigt tänkt använda mig av en Surface Pro 2 som hårdvara, verkar vara väldigt bra kompromiss mellan dator/surfplatta.

14 February, 2014 at 22:08

Johan Gustavsson

said

Tråden är lite äldre men lyfter upp den ändå.

Är lite nyfiken på vad du bestämde dig för och om du tittade på flera alternativa program att använda. Gärna om det går att använda flera visningslager eller “vyer”. Att koppla in extern GPS tror jag är en klar fördel då antennen på dessa ofta är större vilket hjälper i kvaliteten på signalen som de jobbar med. Har dock inte jobbat med Basecamp som du nämner. //Johan

10 November, 2014 at 08:35

Oskar Wiberg

said

Hej Johan,

Efter att ha vridit och vänt lite på det hela så blev det en iPad Air (eller vad den nu heter, näst nyaste för tillfället).
Jag kör enbart på väg (om än exremt dålig imellanåt) och då duger iPaden gott och väl som navigeringsutr. För den delen jag vill köra “off-road” så har jag ju min Garmin och pappkartor, vilket funkar fint.
Jag har inte närmare gått igenom ovan nämnda program då jag ganska snabbt bestämde mig för Apple-spåret, så där kan jag inte uttala mig.
Som vanligt, antagligen extremt bra när man väl lärt sig det, men vägen dit verkar lång.
Fick det förevisat för mig av en Tysk som var helt lyrisk över det och alla hans äventyrskompisar använde det, så nått bra finns det säkert där för den som orkar forska lite i det.
Men det som talar emot tex Surface Pro är att det endast finns 230V laddare till den (iaf vad jag hittat), kanske kan lösas, jag har inverter i bilen, men allt känns lite krångligare. Man måste köpa separat GPS-puck, osv osv
Nä som jag skrev i annan tråd, keep it simple.
Här diskuteras saken (med fokus på plattor, men även dator nämns), http://toyota4x4.se/topic/3320-navigation-pa-surfplatta/

/Oskar

10 November, 2014 at 14:23
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Om SWES

SWES är en organisation vars mål är att föra samman människor med ett gemensamt intresse i resande, natur och äventyr – jorden runt. Föreningen ger medlemmarna ett forum för likasinnade där erfarenheter, genomförda projekt och framtida äventyr kan delas.

Varför SWES?

Målet med SWES är att stödja medlemmarna i deras mål att nå avlägsna platser i världen. Medlemmarna kan resa med båt eller bil, rida, paddla kanot, cykla eller gå och resans längd kan variera mellan 10 km eller 10.000 km. Resan ska genomföras utan resebyråer och resorna går ofta till områden som sällan eller aldrig besökts av turister.


Följ oss på: Facebook
Copyright © 2021 SWES
All rights reserved.

Bankgiro-nummer: 420-8948 Swish-nummer: 123 048 58 05 IBAN: SE9395000099601805164264 SWIFT/BIC: NDEASESS

Partners

Expedition_Store