Hur ska en reseberättelse vara?

Hur ska en reseberättelse vara?

Home Forum HJÄLP! Hur ska en reseberättelse vara?

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
Author Posts
Author Posts

Klas Boethius

said

Jag har just skrivit en reseberättelse i ord och bild i lika delar. När jag läser redan införda berättelser ser jag att bilderna dominerar och texterna är en liten del.
Vad eftersträvar forumet vad gäller fördelningen mellan text och bild.
EN BILD SÄGER MER ÄN TUSEN ORD, EN BILD UTAN ORD SÄGER INGET.
Hlsn Klas

4 July, 2013 at 03:28

Martin Segelström

said

Att bilderna dominerar tycker jag är lite tråkigt då det är väldigt trevligt att läsa reseberättelser med bilder så klart. Att det blivit så är lite synd men jag hoppas på att de nya berättelser som kommer innehåller mer text! Det är givet viss upp till den som skriver och lägger in reseberättelsen att avgöra.

/Martin

5 July, 2013 at 19:27

Olof Tegsjö

said

Ja, en blandning av text och bild är förstås optimalt. Dina berättelser Klas tycker jag balanserar detta fint. Kom ihåg: Det är mycket roligare för andra att läsa berättelserna än för den som skriver dem. Så tycker i alla fall jag. Urtråkigt att skriva mina egna men jättekul att läsa andras. Sharing is caring. Skriv!

3 August, 2013 at 07:52

Johan Grönlund

said

Hej alla!
Ny medlem här! Läser och begrundar det mesta som skrivits i reseberättelseväg här på sidan, jag uppskattar dem alla! Hur mycket text respektive bilder det ska vara får väl var och en bedöma kan jag tycka. Vad jag dock anser som en liten brist i de flesta är att jag skulle vilja ha en översiktskarta med inritad resväg på. (Lätt att ha synpunkter när man inte skapat någon berättelse själv ;-))

Hälsningar
/Johan Grönlund – Hölö

15 August, 2013 at 19:33

Olof Tegsjö

said

Håller med dig Johan – det blir en extra krydda om man ser resvägen på en karta. Det finns en väldigt bra och enkel app för detta till iPhone, som jag skrivit om någon annanstans – “GPSTrack”. Den gör hela jobbet och sedan kan man enkelt göra en bild av punkterna i datorn i exempelvis “GPX Reader” (ja, det ska vara ett X och inte ett S). Jag kompletterar min senaste reseberättelse med en sådan bild.

16 August, 2013 at 05:58

Johan Grönlund

said

Jo, jättebra och enkelt program Olof! Till er som har en Android lur kan jag rekommendera Googles gratisapp “Mina spår” som har bra precis samma funktionalitet! Där kan man välja att exportera spåret till Google maps och/eller skapa .gpx fil av det.

/Johan

16 August, 2013 at 08:37
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Om SWES

SWES är en organisation vars mål är att föra samman människor med ett gemensamt intresse i resande, natur och äventyr – jorden runt. Föreningen ger medlemmarna ett forum för likasinnade där erfarenheter, genomförda projekt och framtida äventyr kan delas.

Varför SWES?

Målet med SWES är att stödja medlemmarna i deras mål att nå avlägsna platser i världen. Medlemmarna kan resa med båt eller bil, rida, paddla kanot, cykla eller gå och resans längd kan variera mellan 10 km eller 10.000 km. Resan ska genomföras utan resebyråer och resorna går ofta till områden som sällan eller aldrig besökts av turister.


Följ oss på: Facebook
Copyright © 2021 SWES
All rights reserved.

Bankgiro-nummer: 420-8948 Swish-nummer: 123 048 58 05 IBAN: SE9395000099601805164264 SWIFT/BIC: NDEASESS

Partners

Expedition_Store