Gör forumet öppet

Gör forumet öppet

Home Forum Allt annat… Gör forumet öppet

Viewing 20 posts - 1 through 20 (of 22 total)
Author Posts
Author Posts

Oskar Wiberg

said

Hej,

Förslag, gör forumet öppet för allmänheten.
Varför? För att få lite mer liv och rörelse i det, det finns många resande människor ute i Sverige som jag tror vi missar genom att ha ett stängt forum.
Vi har många trådar som är flera månader upp till ett år utan input, då finns det inte mycket anledning till att gå hit och kika.
Vad säger övriga medlemmar? Diskutera gärna här i tråden.

Kanske något att ta upp vid nästa (års)möte.
 

19 December, 2014 at 21:53

Klas Boethius

said

Jag håller med. För att få ett levande forum behövs många, många fler medlemar och nyfikna som skriver i forumet. jag har Land Rover forumet som förebild. en öppen del och en betydligt mindre del som är sluten och bara för medlemmar. I LR-klubben finns det över 3000 medlemmar och även det forumet har sin tysta perioder.

Jag talar alltid för SWES men när dom inte kan gå in på forumet så blir det för dyrt att betala medlemsavgiften och köpa grisen i säcken.

Jag tror på två delar, ett öppet och ett stängt.

20 December, 2014 at 09:01

Olof Tegsjö

said

SLRK har väl den principen att gäster kan läsa trådar men inte skapa nya, eller har jag fel? Jättebra med diskussion. Det är en balans mellan att “våga” betala och att det förstås måste ge någon form av mervärde att faktiskt var med. Fler åsikter?

21 December, 2014 at 18:03

Oskar Wiberg

said

En öppen och en stängd del kan vara en idé, men vad skall den stängda delen innehålla vs den öppna?

Vad är det som gör det värt, säg 500kr/år, för att komma in i den stängda?
Det största och mest välbesökta forumen (inom alla ämnen) är gratis, och det är de nog pga  konkurrensen är så stor så folk går någon annanstans istället för att betala.
Och varför betala när man inte ens vet var man får?
SWES som förening kan ju fortfarande finnas kvar och kanske öka antalet medlemmar genom sitt forum, där folk kan diskutera resor mm och sedan träffas “irl” på SWES olika möten.
Om man vill ha sponsorer mm är det ju dessutom ganska avhängt på hur många som ser reseberättelser, annonser mm
Jag tycker NLCK (Norska landcruiser klubben) har gjort det bra med bra levande forum och en förening i “bakgrunden” (med styrelse osv).

21 December, 2014 at 21:25

Martin Segelström

said

Känns inte som det är någon vits att ha en stängd och en öppen del, det som diskuteras i den stängda kommer komma upp i den öppna med och då på två ställe eller har jag fel?

Öppet för alla att både skriva och läsa antar jag,  eller bara läsa?

Tror som Oskar att föreningen vinner på att ha forumet öppet.

 

23 December, 2014 at 11:36

Klas Åberg

said

Självklart öppet forum! Känns väldigt torftigt här och intresset finns ju därute så varför inte öppna upp!

/ Klas

29 December, 2014 at 10:06

Mattias Kristensen

said

Gör hela forumet öppet förutom en sektion där bara medlemar kan skriva o läsa eventuellt att icke medlemmar kan läsa.

1 January, 2015 at 13:31

Johan Sollenberg

said

Personligen håller jag helt med Oskar här.  Finns det behov att ha en sluten del kan väl det vara OK men om syftet är att samla så mycket information och kunnande inom det här området ser jag bara fördelar med att ha det öppet. En god forum/klubbkultur kan upprätthållas genom andra sätt än att exkludera de som inte vågar chansa och pröjsa 500 kr för något man inte vet vad det är.

Ett gott exempel i mitt tycke är Rejsa.nu, ett forum för folk intresserade av banracing. För att skriva måste man vara registrerad, man måste vara registrerad med fullständigt namn, man har en relativt tydlig ämnesavgränsing och aktiv moderering. Genom att inte kunna gömma sig bakom en anonym forumidentitet beter sig medlemmarna vettigt och hövligt och man binder kontakter som sträcker sig utanför nätet. De som inte rättar sig efter det brukar antingen självmant inse att det inte är rätt plats för dem eller hjälpas i rätt riktning.

4 January, 2015 at 20:25

Oskar Wiberg

said

Nu har det gått ca 3 månader och vad jag läser 100% samtycke av de som skrivit (sedan är tystnad = medhåll).

Så är det inte bara att “lossa” på spärren och öppna upp.
Jag glömmer bort detta forumet mer och mer eftersom det är helt dött här, och det blir en ond cirkel …
Så innan jag helt ger upp, kommer det att ske?

3 March, 2015 at 20:54

Klas Boethius

said

Jag tror att det är beslutat att den frågan ska tas upp på årsmötet efter som det är beslutat på ett tidigare årsmöte att forumet skulle vara slutet

7 March, 2015 at 12:23

Oskar Wiberg

said

Tack för info Klas.

Det blir spännande … 😉

11 March, 2015 at 21:01

Olof Tegsjö

said

Klas har rätt. Frågan kommer upp på årsmötet. Nej, det är inte koncensus i frågan, vilket är skälet till att vi önskar en bra diskussion kring detta när vi ses. VI får då försöka bena upp för och nackdelar med detta och parallellt löper väl frågan om det ska vara en stor, lite mer anonym förening eller en mindre förening för de mest inbitna där alla känner varandra.

12 March, 2015 at 20:50

Oskar Wiberg

said

Hej igen,

Fick inbetalningslappen för medlemskap 2015 idag men avstår tyvärr att förnya det då SWES inte utvecklats till något jag tycker är värt pengarna.
Att forumet ev inte öppnas blev spiken i kistan för min del.
Reseberättelser och rese-tips kan man få från massvis med forum (gratis), jag använder dem varje år då jag planerar min årliga resa.
Jag trodde/hoppades detta forum skulle bli den svenska varianten av dessa. Där alla typer av reseintresserade personer kunde mötas och dela erfarenheter från sina resor runt om i världen.
En liten kompisförening har jag ingen nytta/nöje av. Oavsett hur mycket dessa fåtal kompisarna har rest så går det inte att mäta deras erfarenheter mot vad hundratals, kanske tom tusentals för mig okända människors erfarenheter.
Och kompisar kan man ju träffa och snacka resor med utan att ha en förening? 😉
Att forumet är mer eller mindre helt dött säger väl en del …
SWES gick nästan i graven pga att det var en liten stängd förening “för de mest inbitna”, det är som sagt inte vad jag såg framför mig eller hoppades på.
Bestämmer ni att forumet öppnas så återkommer jag som betalande medlem.

@ Olof Tegsjö, vad jag kan se av de som svarat på denna länken så är 100% av dem för ett öppet forum. Men det finns onekligen någon som inte framför sin åsikt angående det här, i denna tråden, eftersom du skriver att det inte är “konsensus i frågan”. Skulle inte det vara lämpligt att man diskuterade just en sådan sak på forumet?

Hur som helst, lycka till i framtiden med SWES oavsett hur det går med forumet!

Ni hittar mig som vanligt på toyota4x4.se (och andra forum som handlar om resor, bilar och annat spännande 😉 ).

/O

 

 

 

 

17 March, 2015 at 21:07

Klas Boethius

said

Oskar. Ledsen att du känner så men forumet är vad vi gör det till. Jag önskar att fler ville skriva i forumet så att mycket mer kunskap samlades här.

Varför skriver ni inte mer, alla har något att berätta.

Jag har för mig att vi på årsmötet för två år sedan beslutades att vi inte enbart skulle vända oss till bilburna upptäckare men vi har inte nått ut tillandra intressen.

Jag gör alltid reklam för Swes men ingen har nappat, jag har talat med långfärdscyklist och gångare

jag tror att ingen betalar 500 kr för att komma in på ett forum som dom inte har sett

men om vi öppnar det hur ska vi då få in medlemsavgifter

Just nu för vi en intensiv diskussion om resan genom Centralasien nu i sommar men den för vi per mail, det kanske är fel vi kanske skulle föra den diskussionen på forumet?

18 March, 2015 at 19:48

Oskar Wiberg

said

Visst är det så Klas, det blir vad vi gör det till, och det är just min poäng, det är för lite folk för att få ett levande forum. Det behövs en kritisk massa innan det börjar generera.
Ett lysande exempel är den senaste diskussionstråden på Toyota4x4.se, en par som planerar att resa jorden runt med bil, är de här? Nej, för de vet garanterat inte att SWES finns, och skulle de stöta på hemsidan, så skulle de nog inte betala 500 alt 750sek för att få tillgång till denna sidan.
Jag såg att du Klas nämnde SWES men det är fortfarande osäkert att de skulle betala för att få tillgång till SWES, på toyota4x4.se finns mycket erfarenhet av resor och bilar. Även SWES grundare hänger ju där och ger tips å råd 🙂
Stängt forum leder bara till sakta bort tynande …
Att det mailas istället för att postas här är väl en hint så god som någon att nuvarande sätt inte är rätt sätt att driva ett forum på.

 

18 March, 2015 at 20:02

Martin Segelström

said

Jag överväger allt mer och mer med att hålla med Oskar med fler om att forumet skar vara öppet….

7 December, 2015 at 16:48

Klas Boethius

said

Jag håller med om att det ska vara öppet.

på Årsmötet våren 2015 beslutades att forumet skulle vara stängt, jag tror jag var ensam om att rösta för ett öppet forum. Sedan dess har aktiviteten på forumet sjunkit till nästan noll. En förening av vår typ är döende utan ett aktivt forum.

Sänk medlemsavgiften till 200:- och ta ut en avgift för träffarna.

9 December, 2015 at 07:50

Oskar Wiberg

said

Bah!

Jag är ju inte ens medlem längre, men jag får tydligen mailnotiser när någon postar i denna tråden.

Helt seriöst, vad är det ni väntar på? Att forumet skall dö till 100%, för vad jag kan se på postningen så kan man nog anta att forumet går på livsuppehållande åtgärder … De flesta trådar har flera månader och år utan inlägg.

Är det så viktigt att ha ett hemligt forum? Som dessutom inte är hemligt om man bara kan googla tydligen.

Ingen postar något ändå, så vad är hemligt?

Well, som icke betalande medlem inser jag att min röst inte kommer vara värd mycket, men öppna forumet så är jag intresserad av att komma tillbaka.

Tanken med föreningen är som sagt tilltalande.

/O

9 December, 2015 at 19:19

Johan H

said

<p style=”text-align: left;”>Jag är numera för ett öppet forum, men sätt medlemskap som krav för de som vill</p>
<p style=”text-align: left;”>vara med på våra resor. Medlemsavgiften ska absolut  inte  sänkas, vill man vara med och</p>
<p style=”text-align: left;”>resa så är avgiften mikroskopisk i jämförelse med anmälningsavgifter för “betalresor”. Glädjande är att 2016 verkar det finnas ett flertal olika resor att följa med på ( varav jag inte står för någon än..).</p>
<p style=”text-align: left;”>/Johan</p>
<p style=”text-align: left;”>Ps Bilden är tagen idag i Byblos ,  Libanon Ds</p>

Attachments:
You must be logged in to view attached files.
10 December, 2015 at 23:01

Klas Boethius

said

äntligen är forumet öppet för alla. Hoppas att det innebär att fler skriver här.

Vi kan alla bidraga med kunskap

3 July, 2016 at 06:58
Viewing 20 posts - 1 through 20 (of 22 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Om SWES

SWES är en organisation vars mål är att föra samman människor med ett gemensamt intresse i resande, natur och äventyr – jorden runt. Föreningen ger medlemmarna ett forum för likasinnade där erfarenheter, genomförda projekt och framtida äventyr kan delas.

Varför SWES?

Målet med SWES är att stödja medlemmarna i deras mål att nå avlägsna platser i världen. Medlemmarna kan resa med båt eller bil, rida, paddla kanot, cykla eller gå och resans längd kan variera mellan 10 km eller 10.000 km. Resan ska genomföras utan resebyråer och resorna går ofta till områden som sällan eller aldrig besökts av turister.


Följ oss på: Facebook
Copyright © 2021 SWES
All rights reserved.

Bankgiro-nummer: 420-8948 Swish-nummer: 123 048 58 05 IBAN: SE9395000099601805164264 SWIFT/BIC: NDEASESS

Partners

Expedition_Store