Canada - USA

Canada – USA

Home Forum Gränsövergångar Canada – USA

Viewing 1 post (of 1 total)
Author Posts
Author Posts

Klas Boethius

said

Jag har just kört över min svenska bil från Canada till USA allt jag behövde var mitt Svenska pass tidigare hade jag hemma vid datorn ordnat mitt ESTA tillstånd. hade jag sprit nej hade jag tobak nej. ja ha var så god och åk. mer var det inte.
jag hade ordnat en hel bunt med papper, regbevis, försäkring, värdeförsäkran, kopia på pass mm allt helt i onödan.

när jag i våras skulle in i Canada var det lite besvärligare.
När man kommer in i Canada behövs inget visa men man måste berätta om man kommer få gods (i mitt fall bilen) sig tillsänt senare då ska det deklareras vid första tillträdet till Canada, detta är viktigt av någon anledning.
Jag gick över gränsen vid Woodstock en liten gränsstation där detta aldrig skett förut. Tullmannen hade ingen aning om vad han skulle göra. 5 timmar tog gränsövergången jag fick ett Visa för tre månader som jag inte behövde, svenskar är befrfiade från visa, jag fick en egen fil i deras datasystem som var ganska tom och tullmannen erkände att han inte visste vad han skulle göra med bilen. Så välkommen till Canada. Det var meningen att han skulle ordna en fil och lägga upp alla tullhandlingar men det gick bra ändå.

Attachments:
You must be logged in to view attached files.
30 November, 2013 at 03:19
Viewing 1 post (of 1 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Om SWES

SWES är en organisation vars mål är att föra samman människor med ett gemensamt intresse i resande, natur och äventyr – jorden runt. Föreningen ger medlemmarna ett forum för likasinnade där erfarenheter, genomförda projekt och framtida äventyr kan delas.

Varför SWES?

Målet med SWES är att stödja medlemmarna i deras mål att nå avlägsna platser i världen. Medlemmarna kan resa med båt eller bil, rida, paddla kanot, cykla eller gå och resans längd kan variera mellan 10 km eller 10.000 km. Resan ska genomföras utan resebyråer och resorna går ofta till områden som sällan eller aldrig besökts av turister.


Följ oss på: Facebook
Copyright © 2021 SWES
All rights reserved.

Bankgiro-nummer: 420-8948 Swish-nummer: 123 048 58 05 IBAN: SE9395000099601805164264 SWIFT/BIC: NDEASESS

Partners

Expedition_Store