Reply To: NYC Expedition Maj 2014

Home Forum Turer och expeditioner NYC Expedition Maj 2014 Reply To: NYC Expedition Maj 2014

Author Replies
Johan Sollenberg # Posted on 20 February, 2014 at 08:39

Tjena Oskar. Jag har varit en del i NYC, senast för ett par veckor sen. Finns egentligen hur mycket som helst att göra så det gäller att planera och prioritera. Manhattan är STORT. Det går att promenera till förbannelse. Tunnelbanan är prisvärd, säker och smidig dygnet runt. Köp ett 7 dagars kort och åk så mkt ni vill. Med det kortet ingår även färjan till Staten Island. Ombord på den ser ni södra Manhattan och frihetsgudinnan utan att behöva betala för den proppfulla turistbåten.

Just nu händer det mesta i SOHO så har ni inga andra preferenser så skulle jag rekommendera ett boende där. Nära till det mesta och mycket bra restauranger i närheten. Det är även kul att kunna promenera in i Little Italy, China Town osv och se kontrasterna.

Några restuarangtips som jag även tror tilltalar barn.
http://www.tacombi.com De absolut godaste tacos jag ätit i hela mitt liv. Ett måste!
http://www.parkermeridien.com/eat4.php The Burger Joint, ligger gömt bakom receptionen inne på ett stort hotel. Supergoda burgare.
En tur upp till Harlem är kul. Passa på att käka på Marcus Samuelssons Red Rooster http://redroosterharlem.com eller Sylvia’s som har Soul Food, en NYC institution http://sylviasrestaurant.com

Lite fler matställen ni kan kolla upp ifall det känns intressant Gran Electrica, Ippudo, Bookers & Dax, the Beagle, Roberta’s, Momo, Pok Pok, Maison Premier, Rye (den i Brooklyn), Keste pizza e vino, Lucali Pizza, Blue Ribbon Izakaya, Diner, Rubirosa.

Ska fundera lite till på ifall jag kan komma på något mer