Reply To: Marocko Sommaren 2014

Home Forum Turer och expeditioner Marocko Sommaren 2014 Reply To: Marocko Sommaren 2014

Author Replies
Peder S # Posted on 16 February, 2014 at 12:31

Oskar, vi har varit Marocko två gånger med barnen i egen bil. Andra gången var det bara jag och sonen. Första gången var vi hela familjen, två vuxna, två barn. Första gången var vi borta under höstlovet (perfekt tid för att vara i Marocko). Vi var då bort i ca 1,5 månad och barnen tog ledet från skolan. De läste läxor m.m. under färden. Skickade hem läxor över satellit. Fungerade perfekt. De lärde sig mer under denna tid än om de hade varit i skolan. Väl hemma, gjorde de var sitt projektarbete om Marocko, kulturen, skolor/undervisning och andra sociala frågor m.m. Det var mycket lyckat.
Under andra äventyr har barnen tagit ledigt från skolan (seglingar samt resor i Pyreneerna m.m.). Det har fungerat med skolan (barnen gick då i två olika skolor här hemma – så det var således ingen enskild välvilja från skolan).
Slipper man stressa pga av tidsbrist är det bra. Andra gången vi var i Marocko så körde jag ner och resten av familjen flög till Barcelona där de hoppade på (då slapp de restiden genom Europa fram/tillbaka).