Reply To: Äventyrsutrusta en Jeep Wrangler

Home Forum Utrustning och teknik Äventyrsutrusta en Jeep Wrangler Reply To: Äventyrsutrusta en Jeep Wrangler

Author Replies
Johan Grönlund # Posted on 11 February, 2014 at 09:02

Ett stort 4-manna taktält mäter ofta 180cm i bredd, dvs som en vanlig dubbelsäng. Jag sover iaf inte bekvämt med mina två barn i den. Jag vet inte, det kanske finns bredare? Ett bra, robust och rymlig 4-mannatält som exempelvis Hilleberg Saitaris mäter 220cm i bäddbredd. Har stor absid, väger 6,6kg och kostar då iofs nästan 15.000kr:
http://hilleberg.se/sv/product/saitaris

Ett stort taktält som t.ex. Eezi-Awn T-Top 180 x 240 kostar 31.00kr och väger ca 85 kg. Då finns det säkert billigare alternativ som kanske är lika bra? (Det finns billigare tält än Hilleberg som oxå är bra..)

Jag vet inte hur vattentåligheten är i taktält? I ett Hilleberg tält vet jag att det är torrt under alla förhållanden. Storm, regn och snö! Sedan fungerar jag på vad väger ett blött taktält? Om man måste fälla ihop det blött i regn?

Jag skulle helst vilja ha ett taktält för att det ser ju så mycket coolare ut 😉 (Ej att förringa!) Samt att det verkar bekvämare att resa / ta ner. Men jag vill rymmas hela familjen med vettig komfort och i vilket taktält gör man det? Sedan vill jag kunna lasta annat på taket än bara tältet och det blir trångt!

Jag håller dock med Klas, om något tar bilen när man ligger i taktältet så är det inte kul! Å andra sidan.. Om jag trynar i mitt fjälltält ensam i bushen och någon tar min bil så är inte det så muntert heller!

Det går bra att ha en liten värmare i marktältet med om man känner för det!

Har man pengar och plats så tar man båda! Ett fjälltält tar ju väldigt liten plats i förhålande…